«Балтська швейна фабрика» виготовляє захисні маски

У місті Балта на Одещині, швейна фабрика «батьківщинівця» Михайла Лазаренка перепрофілювалась на виготовлення захисних масок для потреб області.

Підприємство депутата Одеської облради Михайла Лазаренка «Балтська швейна фабрика» приступило до виготовлення захисних масок, і на сьогодні добова потужність складає 12 тисяч штук.

За словами Михайла Лазаренка, медичні маски виготовляються за усіма стандартами та нормами.

«Наші маски складаються з 3 шарів: спанбонд + мельтблаун + спанбонд. Шари мають бактерицидний фільтр, що перешкоджає проникненню бактерій через дихальні шляхи. Та все ж я рекомендую пам’ятати, що всі медичні маски захищають тільки протягом 2 годин, а потім їх потрібно утилізувати і при необхідності поміняти на нову одноразову маску», — зазначив «батьківщинівець».

На сьогодні підприємством виготовлено 70 тисяч масок та 1000 захисних костюмів для медустанов області.

«Зараз дійсно багато роботи, але колектив розуміє, що ми на порозі епідемії, і з урахуванням того, що ми єдине стратегічне на сьогоднішній день підприємство в Одеській області, обсяги виробництва треба збільшувати, не втрачаючи при цьому в якості. На сьогодні вже вийшли на 12 тисяч виробів на добу. План роботи розписаний на тижні вперед. Для нас дуже важливо забезпечити максимальне кількість, підприємств, державних установ і жителів насамперед нашого регіону засобами індивідуального захисту», — розповів Михайло Лазаренко.