«Батьківщина» підтримала компромісний законопроєкт щодо захисту ФОПів

Депутати партії «Батьківщина» у Верховній Раді проголосували за законопроєкт № 4439-д щодо тимчасового скасування РРО та кешбеку для 2-4 груп ФОПів до 1 січня 2022 року.

Під час обговорення документа в парламенті заступник Голови партії «Батьківщина» Сергій Соболєв нагадав, що «Батьківщина» подавала виважений законопроєкт №4339-1, спрямований на допомогу малому та середньому бізнесу.

«У нас є абсолютно виважений законопроєкт 4339-1, але ми розуміємо, що всі спроби за нього проголосувати, навіть ті, які були на останньому пленарному засіданні, закінчилися нічим. Спроба провести законопроєкт простого відтермінування, на жаль, закінчилася тим, що «слуги народу» не додали своїх голосів», – зауважив народний депутат.

Сергій Соболєв наголосив, що потрібно будь-якими способами підтримати малий та середній бізнес та хоча б тимчасово, але виправити ту ситуацію, яка сьогодні склалася навколо нього.

«Зараз, коли залишилися лічені дні для того, щоб виправити ситуацію, наявність цього законопроєкту № 4439-д принаймні дає можливість рухатися далі. Зрозуміло, що ми на цьому не зупинимося, зрозуміло, що у нас є авторський законопроєкт. І я переконаний, що авторський законопроєкт не лише нашої фракції приведе до того, що зал до нього повернеться. Але зараз треба зробити хоча б пів кроку для того, щоб рухатися вперед. Я думаю, що назад повернення до суцільної фіскалізації вже неможливе», – зазначив Сергій Соболєв.