«Батьківщина» вимагає терміново розглянути питання про перерахунок пенсій військовим пенсіонерам

Народні депутати від фракції «Батьківщина» Юрій Одарченко та Руслан Богдан зареєстрували у Верховній Раді проект постанови «Про виконання Кабінетом Міністрів України зобов’язань перед військовослужбовцями, військовими пенсіонерами та деякими іншими категоріями осіб» (№ 7552).

Про це ініціатори відповідного документу повідомили на спільному брифінгу в парламенті.

«Цю постанову необхідно ухвалити, адже уряд забув про військовослужбовців. Соромно за таку владу!» – заявив Руслан Богдан.

Зі свого боку його колега Юрій Одарченко висловив обурення тим, що у воюючій країні, коли питання забезпечення військовослужбовців є особливо актуальним, прем’єр-міністр Володимир Гройсман брутально поставився до цієї категорії людей.

Політик нагадав, що 30 серпня 2017 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову №704, якою були врегульовані питання грошового забезпечення військовослужбовців, військових пенсіонерів та прирівняних до них осіб. Постанова повинна була набути чинності 1 січня 2018 року. Проте 27 грудня 2017 року дію постанови було відкладено на рік.

«Сьогодні прийняття цієї постанови є обов’язком нашої держави щодо тих, хто захищав і захищає Україну. Ми вимагаємо від голови ВРУ Андрія Парубія, щоб це питання терміново було внесено на розгляд парламенту», – сказав політик.

Також народний депутат повідомив, що фракція «Батьківщина» внесла законопроект, яким вимагає від уряду та від президента терміново вжити заходів щодо перерахунку пенсій для людей, які виходили на пенсію в селах і в сільській місцевості.