«Батьківщинівці» Кілійщини захищають аграріїв від рейдерства

«Батьківщина» Кілійського району Одещини на чолі з Ігорем Лиманським стала на захист місцевих аграріїв, у яких влада Кілійської громади незаконно забирає землю.

На позачерговій сесії Кілійської ОТГ голова громади Павло Бойченко та його депутати від БПП та Аграрної партії передали в оренду рисові поля підприємству, що належить цим же депутатам. Навіть те, що по цим землям триває судове розгляд у якому підприємство СВК «Маяк», яке раніше обробляло ці поля судиться з міськрадою не зупинило голову громади та його депутатів.

Керівник Кілійської «Батьківщини» Ігор Лиманський розповів, що це не перший випадок, коли голова громади зі своїми депутатами незаконно відбирають землю у місцевих аграріїв та передають своїм підприємствам, у яких навіть не має засобів для обробітку і працівників.

Фракція «Батьківщини» у раді громади виступає категорично проти таких рішень, та нажаль знаходиться в меншості.

Аграрії неодноразово звертались до правоохоронних органів зі скаргами на дії голови громади, але справи йдуть дуже повільно, що й не дивно коли сам голова ОТГ розповів журналістам, що вже наперед знає що рішення суду буде на користь його депутатів.