«Батьківщинівці» контролюють міськраду Кілії

Депутати фракції «Батьківщини» Кілійської ОТГ домоглися визнання протиправних дій співробітниками виконкому міської ради, що призвели до неправомірної розтрати бюджетних коштів.

Депутати-«батьківщинівці» проінспектувавши ремонт однієї з вулиць міста та виявили порушення норм та стандартів при виконанні робіт. Партійці звернулись до головного інспектора будівельного нагляду в Одеській області, який при перевірці вже завершених об’єктів виявив недоліки у проведенні ремонтних робіт та виніс припис про усунення порушень та штрафу у розмірі 1,5 млн грн.

Кілійська міськрада подала до суду на рішення інспектора та програла справу, в результаті чого громада повинна сплатити штраф у 1,5 млн грн.

«Батьківщинівці» направили відповідні звернення до правоохоронних органів з вимогою притягнути до відповідальності посадових осіб, дії яких призвели до цієї ситуації.

«Через порушення норм при ремонті вулиці Миру в нашому місті співробітниками виконкому, громада повинна сплатити штраф у 1,5 млн грн. Ми вважаємо, що даний штраф повинні сплати посадовці, некомпетентність та можливі протиправні дії яких призвели до цього. Тому ми направили звернення до правоохоронних органів з проханням надати правову оцінку діям працівників міськради», — зазначили в Кілійській «Батьківщині».

Депутати запевнили, що будуть і в подальшому контролювати дане питання аби не допустити розтрати коштів громади.