Бути з людьми, – Юлія Тимошенко закликала уряд та парламент діяти разом для якнайшвидшого подолання наслідків повеней

У боротьбі зі стихією не можна втрачати жодної хвилини. Потрібно діяти негайно й спільно – уряду та парламенту. Від швидкості й точності рішень сьогодні залежить життя і добробут людей в зоні катастрофи.

Про це заявила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Зараз головне діяти оперативно і зосередитися на допомозі людям. Повінь стане лакмусовим папірцем – чи здатен уряд та президент, влада загалом захистити громадян і зупинити біду», – наголосила Юлія Тимошенко.

Лідер партії зазначила, що досвід є і їм треба вправно розпорядитися. У 2008 році, коли країна зіштовхнулася з таким же викликом, був зібраний парламент, і швидко ухвалені всі потрібні рішення, зокрема, виділені кошти для допомоги постраждалим.

«Ми зібрали уряд і попунктно розписали, що робити практично по кожній людині», – нагадала Голова «Батьківщини».

«Найгірше зараз – втрачати час на порожні балачки. Людей не можна кидати напризволяще і залишати сам на сам з їхньою бідою. Не можна допустити, щоб після цього лиха постраждалі шукали копійки, щоб отримати прихисток. В такий момент держава має взяти відповідальність на себе», – запевнила Юлія Тимошенко.

Голова «Батьківщини» нагадала, що її уряд у 2008 році знайшов кошти і на відшкодування збитків, і на відновлення інфраструктури, і на будівництво житла для тих, хто його втратив.

«Звільнили навіть від плати за навчання студентів з тих родин, які постраждали від повені», – поділилася досвідом експрем’єр.

Юлія Тимошенко наголосила, що в такій важкій ситуації люди мають відчувати, що вони захищені, про них дбають, і мати можливість планувати своє майбутнє.