Делегація Республіки Польща відвідала Шабо та Аккерман

В рамках чотириденного візиту до Одещини, делегація з Польщі, на чолі з  Маршалком Західнопоморського воєводства Ольгєрдом Геблєвічем, разом з першим заступником голови Одеської облради Олегом Радковським прийняли участь у Конференції з розгляду проблемних питань виноградарсько-виноробної галузі України в Центрі культури вина «Шабо».

Захід відкрив Голова Одеської ОДА Сергій Гриневецький, також були присутні перший заступник Міністра аграрної політики Тарас Висоцький, Президент Національної академії аграрних наук України Ярослав Гадзало, голова Миколаївської ОДА — Віталій Кім та представники виноробних підприємств та асоціацій.

Обмін досвідом з польськими колегами та обговорення проблемних питань галузі дозволили по завершенню заходу напрацювати напрямки взаємодії між регіонами та сформулювати чітке бачення змін до Законів України, задля покращення стану виноградарства та виноробства в Україні.

Окрім того Маршалок Західнопоморського воєводства Ольгєрд Геблєвіч наголосив на важливості демонополізації ринків в Україні та більш широкого виходу український виноробів на ринки Польщі та усього Європейського союзу.

Також пан Ольгєрд Геблєвіч з колегами відвідали Аккерманську фортецю у місті Білгород-Дністровський.

За словами першого заступника голови Одеської облради Олега Радковского, упродовж двох насичених днів візиту польських колег, вдалось не тільки показати кращі культурні та мистецькі перлини Одеської області, а й намітити плани співпраці між Одеською областю та Західнопоморським воєводством Польщі на два-три роки.