Михайло Поживанов презентував «Книжку про місто»

Керівник Одеської міської організації партії ВО «Батьківщина», Михайло Поживанов презентував свою книгу «Книжка про місто» та виставку живопису «Життєві перехрестя» у Київській галереї «АВС-арт».

За словами «батьківщинівця», у книзі розглянуті основи містобудівної політики українських міст з огляду на розвиток технологій та технічних вимог. Втім, головне, за словами Михайла Поживанова – це ідеологія міста, яке має стати комфортним, безпечним та зручним: «Дуже важливо на початковому етапі проектування правильно сформулювати критерії містобудівної політики кожного міста та джерел наповнення його бюджету. Щоб у результаті воно було комфортним та зручним для мешканців».

«Після Перемоги Україна має відновлювати чи будувати заново деякі міста. І дуже важливо опрацьовувати плани відновлення міст максимально детально, відійшовши від кальки. Адже всі українські міста збудовані десятки та десятки років тому, а за цей час змінилося абсолютно все: технології будівництва, електричні норми та вимоги, системи водопостачання та комунікацій тощо, аж до планів квартир. Тому потрібно відштовхуватися від сучасних технологій та вимог. Тоді місто буде комфортним, сучасним та ефективним для його мешканців та країни. Більше того: нам потрібно рухатися від детальних та сучасних планів відновлення міст та областей, до детального плану всієї України», — наголосив Михайло Поживанов.

Зауважимо, що Михайло Поживанов дуже добре знає і проблеми Одеси. У цьому плані книга фахівця буде дуже корисна нашому місту, яке довгі роки страждає від хаотичної забудови і відсутності виразної містобудівної концепції.