На Одещині голови громад обговорили реформу децентралізації

Сьогодні в Одесі проходить семінар за підсумками децентралізації в області за 2016-2017 роки. На заході зібрались голови та представники 25 громад, що були утворені за останні два роки в Одеській області, керівництво обласної адміністрації та облради Одещини.

На початку зібрання перед керівниками новостворених ОТГ виступив перший заступник голови Одеської облради, очільник фракції «Батьківщина» Олег Радковский. Політик наголосив на важливості таких зібрань для обміну досвідом та комунікації, що дозволить більш ефективно працювати та розвиватись громадам.

«За минулі два роки в Одеській області уже створено 25 громад. З огляду на це вже сьогодні можна підвести перші підсумки реформи децентралізації. Позитивним результатом об’єднання стала можливість жителів громади самостійно вирішувати найважливіші місцеві питання та більш ефективно розвивати усі напрямки життєдіяльності громади й самостійно розподіляти бюджетні кошти» — зазначив Олег Радковський.

Також очільник «Батьківщини» Одещини приділив увагу питанню фінансування ОТГ: «З огляду на те, що не всі громади є фінансово спроможними та незалежними Одеська обласна рада задля їх підтримки та розвитку постійно виділяє кошти з бюджету на підтримку інфраструктурних та соціальних об’єктів, що дозволяє вирівняти фінансове забезпечення та підтримати ОТГ на шляху реформування та реструктуризації місцевого самоврядування».

Захід триватиме упродовж двох днів, протягом яких голови ОТГ розглянуть питання багатьох реформ, що пропонуються владою з огляду на місцеві особливості регіону та доцільності їх впровадження.