Одеська обласна рада прийняла звернення по збереження мораторію на продаж землі

Сьогодні відбулась позачергова сесія Одеської облради, на якій більшістю голосів депутати ухвалили звернення до Президента, Верховної Ради та Кабінету міністрів, щодо збереження мораторію на продаж землі.

Як зазначили у пресслужбі «Батьківщини» Одещини, звернення Одеської обласної ради про збереження мораторію на продаж землі депутати прийняли одноголосно, що фактично об’єднало всі представлені в обласній раді партії показавши важливість даного питання.

«Просимо вас не допустити поспішне, необдумане прийняття рішення про відкриття ринку земель сільськогосподарського призначення та закликаємо вас провести широке публічне обговорення питання відкриття ринку землі з метою визначення оптимальних механізмів захисту українських інтересів. Зокрема, пропонуємо вирішити це питання за допомогою всеукраїнського референдуму. Українська земля повинна бути українською» — йдеться в тексті звернення.

Нагадаємо, що за ініціативи фракцій «Батьківщини» подібні звернення вже прийняті депутатами Березівського, Балтського та Татарбунарського міських рад, а також Захарівською, Березівською та Любашівською районними радами.