Одеська обласна рада вимагає від влади зниження ціни на газ

Сьогодні відбулась сесія Одеської обласної ради, на якій було прийняти бюджет області та ряд важливих питань і звернень.

Загальний розмір бюджету Одеської області на 2022 рік становить 5,5 мільярдів гривень, із яких 4,3 мільярди гривень загального та 1,2 мільярди спеціального фондів.

Окрім того, Одеська обласна рада підтримала ініціативу фракції «Батьківщина» по створенню Комунального закладу «Морський пластовий центр» Одеської обласної ради» в Курісовській громаді.

Також депутати підтримали ряд звернень до керівництва держави. Перше звернення, ініційоване «Батьківщиною», стосувалось вкрай болючого питання тарифів.

Депутати вимагають від керівництва держави відновленні механізму покладання спеціальних обов’язків на НАК «Нафтогаз» України, АТ «Укргазвидобування» та облгази для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку газу та встановлення ціни на природній газ, що постачається підприємствам теплокомуненерго для виробництва теплової енергії населенню і бюджетній сфері на рівні собівартості газу, видобутого АТ «Укргазвидобування», із забезпеченням рентабельності не вище  30% та сплати податків.

«Внаслідок підвищення ціни на газ, що ми маємо вже на сьогодні, громади нашої області вимушені витрачати додаткові бюджетні кошти для опалення бюджетних установ та закладів соціальної сфери, — зазначив перший заступник голови облради, керівник фракції «Батьківщина» Олег Радковський, — встановлення ціни на природній газ українського видобутку із забезпеченням рентабельності не вище 30% дозволить зменшити навантаження на бюджети громад та посилити енергонезалежність України».