Олег Радковський: Окнянська лікарня має стати реабілітаційним центром регіону

Команда «Батьківщини» Одещини, на чолі з Олегом Радковським, продовжує роботу по захисту від закриття та скорочення лікарень в громадах області та наданню медзакладам гуманітарної допомоги.

Черговий гуманітарний візит «Батьківщини» відбувся до Окнянської громади, яку очолює член команди Юлії Тимошенко — Олег Бєлоус.

Голова партосередку Одещини Олег Радковський, депутат облради Олександр Барський, депутат Фонтанської ОТГ Сергій Веселов та голова БФ «З Одесою в серці» Анатолій Коломієць відвідали лікарню Окнянської громади та зустрілись з колективом закладу.

Директор медзакладу Ігор Платон, що також очолює партосередок «Батьківщини» громади, розповів про роботу та плани по створенню на базі лікарні реабілітаційного центру для воїнів ЗСУ.

За словами Олега Радковського, директор департаменту охорони здоров’я Одеської ОДА Наталія Одарій-Захар’єва розглядає можливість створення на базі Окнянської лікарні великого реабілітаційного центру для військових усього Подільського району.

«Наша лікарня розташована в лісовій місцевості, навколо росте дуже багато хвойних дерев та різноманітної зелені. Також в нашій громаді є джерела мінеральної лікувальної води. Тому ідея про розташування реабілітаційного центру саме у нас – дуже гарна. Наш колектив має і досвідчених лікарів і молодих спеціалістів, тому ми зможемо надавати якісні послуги та допомагати відновленню наших героїв», — розповів директор медзакладу Ігор Платон.

У свою чергу Олег Радковський зазначив, що разом з колегами в облраді та відповідними департаментами ОДА опрацюють дане питання, щоб ідея стала реальністю.

«Пропозиція директора департаменту охорони здоров’я Одеської ОДА Наталії Одарій-Захар’євої по створенню саме в Окнянської лікарні великого реабілітаційного центру для військових усього Подільського району дуже чудова. Лікарня розташована в дуже мальовничому та екологічно чистому місці і навіть більше схожа на санаторій. В доступності джерельна вода. Тому я впевнений, що даний проект буде втілений у життя і наші герої отримаю найкраще лікування та реабілітацію», — додав Олег Радковський.

Окрім того, політики привезли до медзакладу гуманітарну допомогу від благодійного фонду «Рідний Берег», заснованого Олегом Радковським та Михайлом Поживановим і БФ «З Одесою в серці» Анатолія Коломійця, що працюють в рамках партійного гуманітарного центру «Одеса ХАБ Батьківщина».

На останок команда «Батьківщини» відвідала Окнянський опорний ліцей та оглянула відремонтоване бомбосховище.

«В бомбосховищі ліцею проведено ремонт та є все необхідне обладнання для безпечного і комфортного навчання дітей. Щоб вчасно та якісно підготуватись до наступної зими, ми опрацювали питання ремонту опалення в закладі. Кошти вже зовсім скоро мають надійти з бюджету для початку робіт, і ми робимо все можливе, щоб до початку нового навчального року роботи були виконані і заклад освіти мав якісно відремонтовану систему опалення», — розповів Олег Радковський.