Олег Радковський привітав колектив Інституту медичної реабілітації з 95-річчям

Єдиний в Україні науково-дослідний інститут з вивчення механізму дії природних лікувальних ресурсів і розроблення технологій їх використання в санаторно-курортній практиці, що працює в Одесі відзначив 95-річчя з дня заснування.

На урочистому розширеному засіданні Вченої ради, за присутності всього колективу та представників міської та обласної влади, перший заступник голови Одеської облради Олег Радковський нагородив почесною грамотою директора Інституту, доктора медичних наук, професора Костянтина Дмитровича Бабова.

«Курортна оздоровча галузь Одещини є нашою візитною карткою та гордістю. Завдяки вашій роботі та досягненням не тільки українці, а й жителі сусідніх держав багато років приїздять на узбережжя Чорного моря не тільки відпочити, а й лікуватись. Тому дуже важливо розвивати та підтримувати цей напрямок», — сказав у вітальному слові Олег Радковський.

Варто зазначити, що завдяки результатам багаторічних наукових досліджень Інституту на сьогодні знижено показники інвалідизації населення та скорочено терміни перебування хворих у лікарні. На основі наукових досліджень Інституту оголошено курортами державного значення сім місць в Україні, курортами місцевого значення – 2; обґрунтовано перелік заходів щодо оголошення природних територій м. Трускавець та м. Моршин курортами державного значення; смт. Сергіївка, с. Сичавка та с. Коблево курортами місцевого значення.