Олег Радковський привітав учасників навчань «СіБриз-2019»

Перший заступник голови Одеської обласної ради Олег Радковський прийняв участь у церемонії відкриття українсько-американських навчань «Сі Бриз-2019».

Урочистості відбулись у Будинку Прийомів Одеської обласної ради, за присутності керівництва військово-морських сил Збройних сил України, віце-адмірала Ігора Воронченко, керівників навчання від української і американської сторін контр-адмірала Олексія Неїжпапи та капітана 1 рангу Метью Лемана, керівництва міської ради та облдержадміністрації, а також безпосередньо учасників маневрів.

Олег Радковський подякував міжнародним партнерам та зазначив: «Для Одещини велика честь приймати чергові навчання «Сі Бриз» в нашому регіоні. За більш ніж двадцятидворічну історію співпраці — стосунки з країнами-учасницями дуже зміцніли, а навчання стали важливим кроком у посиленні співпраці та підтримки безпеки в регіоні».

Україну на «Сі Бриз-2019» представлятимуть близько трьох десятків кораблів, катерів, авіаційна техніка та близько півтори тисячі військовослужбовців. Навчання проводитимуться в Одеській і Миколаївській областях, а також у північно-західній частині Чорного моря.

Окрім американських підрозділів у маневрах братимуть участь кораблі і підрозділи Болгарії, Великої Британії, Греції, Грузії, Данії, Естонії, Канади, Литви, Молдови, Норвегії, Румунії, Польщі, Туреччини та Швеції.

Традиційно навчання проходитимуть на морі, суші, повітрі та під водою. Однак на цей раз справжньою новацією стане відпрацювання річкового елемента, що пройде на річці Дунай.