Переможцями місцевих виборів варто вважати «партії мерів» та «Батьківщину», – експерт

Друге місце «Батьківщини» за кількістю депутатів серед усіх політичних сил та першість серед позавладних – є гарним результатом для команди, яка орієнтувалася на конкретні потреби людей і не спекулювала на питаннях, що розколюють країну.

Про це заявив політичний експерт Андрій Золотарьов в інтерв’ю UKRLIFE.TV.

«Батьківщина» – єдина структурована політична партія, яка має реальне представництво від Луганська до Закарпаття. На відміну від тих сил, які банально продають партійні франшизи. Як результат – друге місце, 10% депутатських мандатів», – зазначив аналітик.

За його словами, підсумки місцевих виборів стали найкращою соціологією, яка дозволяє «Батьківщині» розраховувати й на один з перших результатів під час майбутньої парламентської кампанії. Також місцевими перегонами сьогодні мають бути задоволені й так звані «партії мерів», – вважає Золотарьов.

«Виграла також така собі «партія регіональних еліт». Якщо рік тому електоральна карта України була вся зелена, то сьогодні вона нагадує шкуру леопарда», – підсумував експерт.

Нагадаємо, що відповідно до передніх даних ЦВК, 14.6% від усіх обраних депутатів є висуванцями «Слуги Народу», 10.3% – «Батьківщини». Далі йдуть партії «За майбутнє», ОПЗЖ, «Європейська солідарність» та інші. Партія Володимира Зеленського має п’ять з половиною тисяч депутатів по всій країні, партія Юлії Тимошенко – більше чотирьох тисяч.

Результати партії «Батьківщина» в Одеській області, за офіційними даними ЦВК, екстраполюються з другим місцем партії по Україні. Найвищі відсотки «Батьківщина» отримала на півночі та у центральній частині області.

Так, за інформацією сайту ЦВК, до Березівської районної ради Одеської області, обрано 8 депутатів від «Батьківщини», що становить 21,5% та є другим результатом серед усіх партій, що отримали депутатські мандати до ради.

Подільська районна рада — 8 депутатів від «Батьківщини» — 19,5%, другий результат.

Роздільнянська районна рада — обрано 6 депутатів від «Батьківщини» — 15,8%, другий результат та Ізмаїльська районна рада Одеської області — обрано 3 депутати від «Батьківщини», що становить 7,14%.

Одеська обласна рада — 7 депутатів від «Батьківщини», що становить 8,33%.

Результати по громадам Одеської області:

Іванівська селищна ОТГ Березівського району — голова громади від «Батьківщини» Віктор Лобач отримав 79,67 % підтримки виборців. Депутатський корпус громади на 95,45% складатиметься з представників «Батьківщини».

Зеленогірська селищна ОТГ Подільського району — голова громади Володимир Калкатін від «Батьківщини» — 50%. Депутатський корпус громади — 59,9%.

Окнянська селищна ОТГ Подільського району — голова громади Олег Бєлоус, від «Батьківщини» — 45,93%. Депутатський корпус громади на 19,23% складатиметься з представників «Батьківщини».

Слобідська селищна ОТГ Подільського району — «Батьківщина» отримала найбільшу кількість голосів – 40,9% — від партії обрано 9 депутатів.

Цебриківська селищна ОТГ Роздільнянського району — «Батьківщина» отримала найбільшу кількість голосів – 36,36% — від партії обрано 8 депутатів.

Любашівська селищна ОТГ Подільського району — обрано 8 депутатів від «Батьківщини» — 30,9%, другий результат серед партій.

Таїровська селищна ОТГ Одеського району — «Батьківщина» отримала найбільшу кількість голосів – 24% — від партії обрано 6 депутатів.

Савранська селищна ОТГ Подільського району — обрано 5 депутатів від «Батьківщини» — 20,15%.

Великомихайлівська селищна ОТГ Роздільнянського району — «Батьківщина» отримала – 19,23% — від партії обрано 5 депутатів.

Березівська міська ОТГ Березівського району — голова громади Валерій Григораш, що висувався за підтримки «Батьківщини» — 90,85%. Депутатський корпус громади на 34,62% складатиметься з представників «Батьківщини».

Ананьївська міська ОТГ Подільського району — кандидат на голову громади Юрій Тищенко, від «Батьківщини» — переміг усіх конкурентів з результатом 32,7%. Депутатський корпус громади на 26,92% складатиметься з представників «Батьківщини».

Вилківська міська ОТГ Ізмаїльського району — голова громади Іванов Матвій, що висувався за підтримки «Батьківщини» — 45,48%. Депутатський корпус громади — 15,38%.

Балтська міська ОТГ — обрано 5 депутатів від «Батьківщини» — 19,23%, другий результат серед партій.

Кодимська міська ОТГ — обрано 5 депутатів від «Батьківщини» — 19,23%, другий результат серед партій.

Кілійська міська ОТГ — обрано 4 депутати від «Батьківщини» — 15,38%.

Біляївська міська ОТГ — обрано 4 депутати від «Батьківщини» — 15,38%.

Роздільнянська міська ОТГ — обрано 3 депутати від «Батьківщини» — 11,54%.

Южненська міська ОТГ — обрано 3 депутати від «Батьківщини» — 11,54%.

Великобуялицька сільська ОТГ — голова громади Радославов Ілля, що висувався за підтримки «Батьківщини» — 51,57%. Депутатський корпус громади на 31,82% складатиметься з представників «Батьківщини» — 7 депутатів.

Стрюківська сільська ОТГ — голова громади Олександр Афанасьєв від «Батьківщини» — 37%. Депутатський корпус громади на 28,57% складатиметься з представників «Батьківщини» — 6 депутатів.

Андрієво-Іванівська сільська ОТГ Березівського району — депутатський корпус громади на 32% складатиметься з представників «Батьківщини».

Великобуялицька сільська ОТГ — обрано 7 депутатів від «Батьківщини» — 31,82%.

Коноплянська сільська ОТГ — обрано 7 депутатів від «Батьківщини» — 31,82%.

Курісовська ОТГ сільська ОТГ — обрано 6 депутатів від «Батьківщини» — 28,57%.

Старомаяківська сільська ОТГ — обрано 5 депутатів від «Батьківщини» — 22,73%.

Чогодарівська сільська ОТГ — обрано 8 депутатів від «Батьківщини» — 36,36%.

Великодальницька сільська ОТГ — обрано 4 депутати від «Батьківщини» — 15,38%.

Дачненська сільська ОТГ — обрано 7 депутатів від «Батьківщини» — 31,82%.

Долинська сільська ОТГ — обрано 7 депутатів від «Батьківщини» — 33,33%.