Президент Зеленський перетнув червону лінію – «Батьківщина» переходить в опозицію

Ухвалення президентською монобільшістю закону про розпродаж землі – це та червона лінія, яку влада переступила всупереч інтересам людей. Тому «Батьківщина» переходить в опозицію.

Про це заявила лідер фракції Юлія Тимошенко після ухвалення в першому читанні законопроєкту №2178-10. За цей документ проголосувала лише одна партія – «Слуга народу».

«Голосування за розпродаж сільськогосподарської землі є тією червоною лінією, яку влада переступила всупереч очевидному прагненню українського народу, порушивши його права та інтереси. Сьогодні «переламали через коліно» не лише парламент, а й 75% наших людей: фермерів, аграріїв, малих і середніх сільгоспвиробників, і проголосували проти України. Саме тому наша команда заявляє про перехід в опозицію. Ми переходимо в опозицію до політики знищення країни, політики, яка продовжує епоху бідності, політики розпродажу з молотка всієї стратегічної власності держави й, насамперед, землі», – наголосила Юлія Тимошенко.

Лідер «Батьківщини» заявила про те, що фракція звернулася до Конституційного суду з вимогою пояснити, чи відповідають дії влади Основному закону, якщо вони порушують права народу і кожного українця.

«Ми хочемо, щоб Конституційний суд просто роз’яснив нам, чи може закон, ухвалений без референдуму, бути конституційним», – додала Юлія Тимошенко.

Політик зазначила, що разом із народом буде робити все можливе, аби не допустити під час війни розпродажу 72% території України .

«До другого читання ми зробимо все можливе, аби разом з аграріями, профспілками, волонтерами та патріотами України вилучити із закону все, що суперечить законодавству», – зауважила лідер фракції.

Юлія Тимошенко також додала, що окремо фракція буде оскаржувати в суді процедуру ухвалення законопроєкту.

«Батьківщина ніколи не мирилася зі зрадою України, тому ми подаємо в суд документи, які будуть оскаржувати ухвалення закону в першому читанні, яке відбувалося з порушенням процедур та регламенту. Ми працюватимемо на усіх фронтах, аби не допустити проведення зрадницької, антиукраїнської політики. Ми були й будемо разом з народом!» – підсумувала Юлія Тимошенко.