Привітання Юлії Тимошенко до Дня Незалежності України

Дорогі співвітчизники!

З усього серця вітаю з 30-річчям Незалежності України!

Для історії тридцять років може й не так вже багато, але для усіх нас – це життя цілого покоління, наше життя.

Ці роки  ми прожили по-різному: були здобутки й втрати, ми переживали і радощі, і біль, і надію. Іноді кажуть, що незалежність дісталася Україні майже задарма. Впала з неба… Але це не так! Століття боротьби та неймовірних втрат, величезна праця і жертовний героїзм мільйонів – ось наша ціна. Ми й досі її сплачуємо, кожного дня і кожної миті. І я дуже вірю, що ця жертовність і ця праця – не були даремні.

Так, ми ще боремося й сумніваємося, ми ще йдемо до нашої мети. Може не все ще в нас виходить, не все нам подобається. Хочеться краще, швидше, ліпше… Але — ми є! Ми сталися, і вже ніколи не звернемо з нашого шляху. Шляху свободи, волі, незалежності. Ми неодмінно будемо щасливі та вільні на своїй рідній землі!

Я хочу, щоб ви пам’ятали: незалежна Українська держава – це кожен з вас! Кожна людина, кожна родина. Це всі ми – українці, яким під силу звернути гори та втілити будь-яку мету!

Я вірю в вас! Вірю в Україну!

З щирістю, Юлія Тимошенко