Провокація: влада пропонує людям гроші нібито від імені Юлії Тимошенко, – заява «Батьківщини»

Влада від імені штабу «Батьківщини» масово пропонує громадянам по 500 гривень за підтримку Юлії Тимошенко. Відповідні випадки фальшивих телефонних пропозицій зафіксувала служба безпеки партії «Батьківщина» в усіх регіонах України.

Так, людям дзвонять на особисті номери, представляються працівниками штабу партії та пропонують їм голосувати за Юлію Тимошенко. У разі згоди обіцяють заплатити 500 грн частинами – до і після голосування. За кожну загітовану людину, яка надасть паспортні дані, теж пропонують винагороду.

У «Батьківщині» з’ясували, що масовий обдзвін людей відбувається з телефонних номерів, які належать колекторській компанії, що вже тривалий час проводить різноманітні соціологічні опитування на замовлення БПП «Солідарність».

Водночас інтернет-департамент партії «Батьківщина» фіксує схожі дії опонентів у соціальних мережах. За пости з підтримкою Юлії Тимошенко у Фейсбук та Інстаграм невідомі провокатори обіцяють гроші та сувенірну продукцію.

Хвиля таких провокацій почалася після того, як демократичні кандидати в президенти – Юлія Тимошенко, Андрій Садовий, Анатолій Гриценко та інші – публічно підписали Меморандум про чесні вибори в ефірі каналу «1+1». Підписанти заявили, що команда Порошенка розгорнула цілу мережу підкупу виборців по всій країні, а кілька авторитетних ЗМІ надрукувало матеріали з фактажем, який підтвердив, що Порошенко хоче купити українців, щоб залишитися при владі.

«Батьківщина» заявляє, що будь-які пропозиції винагороди за підтримку Юлії Тимошенко є фальшивкою та провокацією, організованою владою.

За нашою інформацією, масштабними фальсифікаціями проти Юлії Тимошенко та мережею підкупу виборців у штабі чинного президента займається народний депутат Сергій Березенко. Відповідальним за фальсифікацію соціологічних даних є народний депутат Ігор Гринів, який є власником соціологічної компанії «Социс». А контролює це все особисто Петро Порошенко.

Ми хочемо нагадати їм, а також всім українцям, які беруть участь у фальсифікаціях, що це є порушенням, яке карається законом. За злочини доведеться відповідати всім, хто так чи інакше долучиться до спотворення волевиявлення громадян.

Команда Юлії Тимошенко вміє вигравати вибори чесно і закликає інших кандидатів чинити так само.