Сергій Власенко: влада дезінформує суспільство про події у Качанівській колонії 6 січня

pr_a9187Захисник екс-прем’єра Сергій Власенко заявляє, що влада фальсифікує покази свідків подій, які розгорталися в Качанівській колонії в ніч з 6 на 7 січня, коли Юлія Тимошенко втратила свідомість одразу після прийому ліків, наданих лікарями виправної установи.

«Зараз в Качанівській колонії фальшуються покази свідків, пов’язаних з інцидентом, який мав місце увечері 6 січня, коли Юлія Тимошенко втратила свідомість. У нас є докази такого фальшування.

Якщо влада буде продовжувати фальшувати інформацію щодо стану здоров’я Юлії Тимошенко, ми, звичайно ж, їх оприлюднимо», — сказав Сергій Власенко сьогодні на прес-конференції в Києві.

Зокрема, за його словами, зараз провладні лікарі намагаються запевнити громадськість в тому, що Юлія Тимошенко не втрачала свідомість, а все, що відбувалося, було штатною ситуацією. «Яка ж нормальна ситуація, коли о другій годині ночі в Качанівську колонію звезли лікарський консиліум з харківських лікарень? Яка стандартна ситуація, якщо її виводили зі стану непритомності протягом майже двох годин?» – запитав він.

«У нас є повне розуміння того, що Юлію Тимошенко свідомо доводять до такого стану. У нас є розуміння того, що влада зробила першу спробу, вони хотіли подивитися, чи виживе Тимошенко в цій ситуації, чи не виживе», — вважає Сергій Власенко.