Урядовці-дилетанти, вітчизняні корупціонери та міжнародні спекулянти: Юлія Тимошенко назвала винних у підвищенні тарифів

Замість реалізації стратегії зі збереження економіки, підтримки власних громадян і впровадження національного патріотизму в усі сфери суспільного життя, влада підвищує і без того захмарні тарифи та вдосконалює корупційні схеми попередників.

Про це написала на своїй Facebook-сторінці лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко.

«Урядом керують дилетанти, непрофесійністю яких заради власної вигоди користуються міжнародні спекулянти», – заявила експрем’єрка.

На підтвердження своїх слів Юлія Тимошенко навела результати державного аудиту НАК «Нафтогаз», який показав, що з державного підприємства незаконно виведено 225 мільярдів гривень за межі України. Щоправда, виявлені махінації не отримали логічного продовження у вигляді кримінальних справ, а навпаки – дозволили топменеджерам Нафтогазу просунутися кар’єрними сходами. Як відомо, Андрія Коболєва призначили в наглядову раду ще однієї відомої компанії, а Юрія Вітренка поставили виконувати обов’язки міністра енергетики.

«Державний аудит дав відповідь на запитання, куди йдуть прибутки від необґрунтовано завищених тарифів. Це більше, ніж кредити, які Україні дає МВФ!!! І це ті гроші, які незаконно витягли з кишені кожного! За нової влади старі корупційні схеми збереглися і стали ще більш дохідними!» – обурилася Юлія Тимошенко.

У своєму дописі лідерка «Батьківщини» нагадала, що у 2009 році її Уряд провів країну через епідемію грипу та світову фінансову кризу, не підвищуючи тарифів і не вганяючи країну у непосильні борги.

До того ж, за її словами, Україна має унікальну можливість забезпечувати своїх громадян дешевими енергоносіями – завдяки газу власного видобутку і підземним газовим сховищам, які дозволяють закуповувати газ влітку за найнижчими цінами й продавати його за такими ж низькими цінами у зимовий період.

«Як мій Уряд виходив з кризи? Втілювали у життя жорстку й ефективну антикризову програму для збереження економіки, не слухали «порад» зовнішніх лобістів та усвідомлювали, що головне завдання влади – дбати про людей. Не вмієте самі ефективно управляти країною – запитайте тих, хто знає, як це робити», – написала Юлія Тимошенко.

Також нагадаємо, що Юлія Тимошенко закликала місцевих депутатів вимагати від уряду негайного зниження ціни на газ.