В Одесі відзначають День Гідності та Свободи

Вісім років тому в Україні розпочалася Революція гідності, і відтоді щороку, 21 листопада Україна відзначає День гідності та свободи.

Сьогодні вранці відбулося урочисте покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку в однойменному парку. У церемонії прийняв участь перший заступник голови Одеської облради Олег Радковський, керівництво міста та області, військовослужбовці та одесити.

«Сьогодні ми вшановуємо пам’ять тих, хто ціною власного життя змінив історію нашої країни. Революція ще не скінчилась, адже й сьогодні ми боремось за незалежність України заради майбутнього наших дітей», – сказав очільник «Батьківщини» Одещини Олег Радковський.

День гідності та свободи відзначається в Україні з осені 2014 року. Це свято почали відзначати як пам’ять про дві знакові події в історії незалежної України — Помаранчевої революції та революції Гідності, під час яких народ об’єднався, щоб однозначно висловити своє бажання жити у незалежній та демократичній країні.