Влада обманює українців: Юлія Тимошенко продемонструвала реальні платіжки за газ

Мінімальна вартість кубометру газу сьогодні перевищує 9 гривень. Розділивши платіжки на дві частини, влада по суті приховала реальну ціну.

Про це заявила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко під час виступу на Погоджувальній раді лідерів депутатських фракцій та комітетів, продемонструвавши платіжки за газ, які отримали люди в різних регіонах України.

«Нам казали, що люди не заплатять більш як 6 гривень 99 копійок. Але це не відповідає дійсності, тому що платіжки з регіонів говорять, що ніяких 6 гривень 99 копійок немає. Хоча і ця ціна – це колосальна спекуляція», – обурилася Юлія Тимошенко.

Голова партії застерегла, що в Україні почала діяти корупційна схема, яка працює на продажі природного газу

«Невідомо, звідки взялися якісь маленькі комерційні підприємства, які продають природний газ за спекулятивними цінами «наліво». Ми не державний аудит і не Генеральна прокуратура, але ми виявили безліч таких підприємств, які продають людям газ утридорога», – зауважила лідер «Батьківщини».

Юлія Тимошенко переконана, що вітчизняний газ цілком реально продавати за 2,5 гривні, а газ зі сховищ – за 3 гривні.

Вона наголосила, що парламент повинен нарешті навести лад у тарифному питанні і для цього сьогодні є всі можливості.

«Ми подали законопроєкт 4680. Лише дві фракції – «Слуга народу» і «Європейська солідарність» – не підписалися за його пришвидшений розгляд. Якщо вони підпишуть, – у людей дуже швидко буде газ по 3 гривні. Я думаю, це варте того, щоб напружитись і зробити щось на користь людям», – зазначила Юлія Тимошенко.