Юлія Тимошенко: Відновлення закладів освіти має стати пріоритетом для України

Навчальний процес не повинен зупинятися ані на день, тому головне завдання влади – забезпечити якнайшвидшу відбудову зруйнованих внаслідок російської агресії будівель закладів освіти.

Таке переконання висловила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко на своїй сторінці у Facebook.

Вона також повідомила, що фракція «Батьківщина» ініціюватиме, щоб на відновлення закладів освіти у Державному бюджеті на 2023 рік була передбачена окрема стаття видатків.

«Українці вже вразили світ силою духу. Після перемоги мусимо показати дива у відродженні країни. А в такій непростій справі освічена молодь – головна запорука успіху», – вважає Юлія Тимошенко.

Лідерка «Батьківщини» продемонструвала на своїй сторінці у соцмережі наслідки ракетного удару по Лозівській школі Харківської області та констатувала, що таких шкіл в Україні стає, на жаль, дедалі більше.

«Сьогодні вчителі Лозівської школи збирають вціліле та чекають на комісію, яка встановить, чи підлягає будівля відновленню. Біда, що лік таких шкіл в Україні вже йде на сотні. Завдання влади – забезпечити якнайшвидшу їхню відбудову. Навчальний процес не повинен зупинятися ані на день», – додала Юлія Тимошенко.