Юлія Тимошенко: Влада має відзвітувати й відповісти за невиконання постанови парламенту про боротьбу з епідемією

Поки в кулуарах відбувається владна метушня і перетягування ковдри між посадовцями, українські громадяни, медики й пацієнти кинуті напризволяще, сам на сам з епідемією. Президент і уряд, неспроможні впоратися із ситуацією самостійно, не виконують і постанови Верховної Ради, в якій детально розписані усі кроки й процедури, необхідні для успішної боротьби з епідемією. «Батьківщина» вимагає негайного звіту прем’єр-міністра перед парламентом.

На цьому наголосила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко під час засідання Погоджувальної ради лідерів депутатських фракцій та комітетів.

«У країні сьогодні не лише вільних ліжок у лікарнях немає, у людей немає грошей для того, аби купувати ліки за списками, які їм видають. Спробуйте запитати людей, чи добилися вони до тестування? Ні. А спробуйте запитати в тих, хто лікується вдома, чи їм хтось допомагає? Нічого не змінилося… Не секрет, що в нас значна кількість хворих людей взагалі не тестуються. Не секрет, що в селах та маленьких містах людей, які помирають, навіть не направляють на спеціальні дослідження, і навіть не розуміють, від чого вони померли. Ми не знаємо всього масштабу біди, яка сьогодні є в країні», – обурилася лідер «Батьківщини».

Юлія Тимошенко впевнена, що влада має відповісти за бездіяльність і нецільове використання грошей, виділених парламентом на боротьбу з коронавірусом.

«Нам потрібно негайно переглядати бюджет і повертати у ковідний фонд ті гроші, які з нього забрали», – закликала лідер «Батьківщини».

Нагадаємо, що у вівторок, 20 жовтня, Верховна Рада підтримала постанову «Батьківщини» №4228 про заходи протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) та захисту всіх систем життєдіяльності країни від негативних наслідків пандемії та нових біологічних загроз. За документ проголосували 308 народних депутатів.