Юлія Тимошенко: Влада не контролює ситуацію з КОВІДом у країні

Ні президент, ні прем’єр-міністр, ні уряд не знають реальної ситуації з коронавірусом у країні. Не знають, що люди не можуть отримати своєчасну безкоштовну допомогу, пройти тестування та аналізи по КОВІДу, а медичні працівники не отримують ні нормальної зарплати, ні оплати у випадку захворювання. «Батьківщина» наполягатиме на додатковій зустрічі фракції з керівником Кабміну, щоб добитися виконання постанови щодо боротьби з КОВІДом.

Про це заявила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко під час брифінгу у Верховній Раді.

«Наша команда буде наполягати на тому, щоб зустрітися із прем’єр-міністром, з міністром охорони здоров’я, аби пояснити, що в країні не виконані головні вимоги, які стосуються захисту людей від КОВІДу. Ми будемо добиватися того, щоб ця постанова про безкоштовне лікування, тестування, ліки, про нормальне ставлення до лікарів – щоб усе це було втілене в життя», – наголосила Юлія Тимошенко.

Нагадаємо, що 20 жовтня, Верховна Рада підтримала постанову «Батьківщини» №4228 про заходи протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) та захисту всіх систем життєдіяльності країни від негативних наслідків пандемії та нових біологічних загроз. За документ проголосували 308 народних депутатів.