Юлія Тимошенко: Захист життя і здоров’я українців мають бути пріоритетом для влади

Влада остаточно втратила мораль, честь і совість, адже в той час, як епідемія коронавірусу масово забирає життя людей, монобільшість списує 2,5 мільярда гривень на будівництво доріг, а не на порятунок українців.

На цьому наголосила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко під час свого виступу з трибуни парламенту.

«Наша команда за минулий не сесійний тиждень об’їхала дуже велику кількість лікарень, і ми побачили, що з захистом життя людей країні дуже не пощастило. Понад 50% лікарень в Україні не мають кисню. Сьогодні жодна лікарня в Україні, в тому числі опорні по ковіду, не мають ключового противірусного препарату, який передбачений протоколом лікування МОЗ. Практично в усіх лікарнях лікарям і медичному персоналу, які працюють з ковідними хворими, не доплачують 300% до окладу, і вони сьогодні отримують у 5 разів менше, ніж їхні колеги в Польщі», – зауважила Юлія Тимошенко.

За її словами, у бюджеті на поточний рік врахована вартість тільки третини медичних послуг, а на наступний рік взагалі не враховані ні ковідні видатки, ні видатки на нормальне функціонування галузі.

«Ми вимагаємо негайно переглянути бюджет на цей рік і на наступний. Зараз ми бачимо, що в парламенті 2,5 мільярди гривень списують на будівництво доріг, ви у своєму розумі, хто буде відповідати за життя людей?» – звернулася лідер «Батьківщини» до провладної монокоаліції.