Юлія Тимошенко зустрілась в Одесі з волонтерами та відвідала військовий шпиталь

Згуртованість українського народу перед ворогом сьогодні захоплює весь світ. З перших днів волонтери по всій Україні та зокрема і в Одеському регіоні виявляють справжні чудеса організованості. Допомогти та підтримати волонтерський рух приїхала до Одеси голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко.

Разом з керівником Одеського обласного партосередку «Батьківщини» Олегом Радковським вони зустрілись із представницями волонтерської команди «Жіночий загін Хелп-Одеса».

«Більшість з них займаються волонтерською діяльністю, створюють надійний тил, забезпечують бійців та вимушених переселенців їжею, одягом, допомогою, рятують тварин. Тут кожен має свою зону відповідальності. Мені одеські жінки нагадують незламних амазонок», — розповіла в інтерв’ю ЗМІ Юлія Тимошенко.

Також Юлія Володимирівна відвідала Фонтанську громаду Одеського району та зустрілась із волонтерською асоціацією «Незламна Одещина», де кожен день готують понад тисячу гарячих обідів для бійців ЗСУ та територіальної оборони.

«Я була вражена тим, що жоден волонтер не є професійним кухарем, але вони працюють без вихідних, готую гарно та смачно, і навіть на світле свято Великодня пекли паски для наших захисників», — додала Юлія Тимошенко.

Політик поспілкувалася з головою Фонтанської ОТГ Наталією Крупицею, яка розповіла про роботу в громаді по розміщенню та підтримці вимушених переселенців: під час реєстрації в ОТГ люди одразу отримують адресну допомогу – продуктові набори, ліки та інше з необхідного. На сьогоднішній день в громаді зареєстровано вже 630 переселенців.

Окрім того, Лідер «Батьківщини» відвідала наших захисників в Одеському військовому шпиталі, та передала медзакладу важливе обладнання та медикаменти.

«Ми побачили справжніх героїв із сильним бойовим духом. Деякі поранені бійці потребують протезування. Як тільки їх можна буде протезувати, ми організуємо можливість поїхати у найкращі західні клініки і забезпечимо сучасними протезами. Вони обов’язково зможуть повернутись до нормального життя», — додала політик.