Юлія Тимошенко звернулася до Конституційного суду з проханням невідкладно розглянути подання «Батьківщини» щодо розпродажу землі

Конституція України визначає, що земля належить українському народу, і лише люди на референдумі можуть вирішувати її долю. «Батьківщина» просить Конституційний суд невідкладно розглянути подання, яке не дозволить владі розпродати національне надбання.

Про це Юлія Тимошенко заявила в понеділок на пресконференції в Києві.

«Наша перша лінія захисту – Конституційний суд. Сподіваємося на рішення, що без референдуму та без урахування думки народу, у Верховній Раді не може розглядатися жоден законопроєкт про розпродаж сільськогосподарської землі», – заявила лідер «Батьківщини».

На думку Юлії Тимошенко, ухвалені пропрезидентською монобільшістю закони, що відкривають ринок землі для іноземців, суперечать десяти нормам Конституції України. Утім, всупереч Конституції та попри очевидне несприйняття такого кроку суспільством, влада не відмовляється від наміру передати землю міжнародним аферистам. Застосування Конституційним судом режиму невідкладності дозволить зупинити цей небезпечний сценарій.

«Якщо до другого читання Конституційний суд винесе законне рішення та скаже, що не можна ухвалювати закони без всеукраїнського референдуму – Україна буде врятована. Врятовані будуть і фермери, і виробники, і села», – пояснила політик.

Водночас Юлія Тимошенко наголосила, що в боротьбі за збереження чорноземів у власності тих, хто на них працює, лише зверненням до Конституційного суду не обмежиться. Партія використовуватиме усі конституційні засоби, щоб не допустити остаточного ухвалення й підписання президентом законів про розпродаж сільськогосподарської землі. А головними союзниками «Батьківщини» у захисті національних інтересів стануть звичайні люди, які сьогодні чудово розуміють усю небезпеку авантюри влади.

«Я не вірю в те, що президент і його оточення зупиняться. Вони будуть проштовхувати, проламувати продаж сільськогосподарської землі. І тільки згуртованість з народом України може дати реальний захист від авантюрних дій та афер», – наголосила Юлія Тимошенко.