Захист Юлії Тимошенко отримав чергові беззаперечні докази відсутності її провини

pr_b2560aЗахисник екс-прем’єр-міністра Сергій Власенко заявляє, що Вищий спецсуд України з розгляду цивільних і кримінальних справ, який розглядатиме касацію захисту Юлії Тимошенко, має всі підстави для скасування незаконного вироку, винесеного 11 жовтня 2011 року у так званій «газовій» справі, на підставі результатів незалежної експертизи підпису колишньої голови Кабміну.
«5 березня 2012 року за заявою захисників була проведена експертиза. Ця експертиза встановила наступне: в оригіналі документу «Директиви делегації НАК «Нафтогаз України» на переговори з ВАТ «Газпром» від 19.01.2009″ підпис від імені Тимошенко виконаний не рукописно, а являє собою відтиск, нанесений факсиміле. Тобто насправді все, в чому звинувачують Тимошенко, а саме в тому, що вона нібито щось підписала – це все спростовується висновками незалежних експертів, про які захист говорив ще під час розгляду справи в Печерському суді. Ми отримали незалежний висновок. На сьогоднішній день, маючи такий висновок, Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ не має іншої можливості, ніж скасувати ці ганебні вироки, всі ці ганебні рішення Апеляційного суду міста Києва і встановити, що Тимошенко закон не порушувала», — заявив Сергій Власенко сьогодні на прес-конференції в Києві.

Захисник повідомив, що висновок і відповідь на лист захисту Юлії Тимошенко підписав директор Центру судових експертиз «Альтернатива», експерт вищого кваліфікаційного класу зі стажем експертної роботи з 1980 року Олександр Круть. «Захист отримав чергові беззаперечні докази відсутності будь-якої провини в діях Тимошенко. І також отримав документи, за результатами яких абсолютно чітко встановлюється неналежність проведення експертизи, яка є єдиним доказом нібито винуватості Тимошенко у вироку, який було оголошено 11 жовтня 2011 року», — підкреслив Сергій Власенко.

«Більше жодного доказу в матеріалах справи немає. Більше жодного документу, який би підтверджував вину Тимошенко, нібито особистого підписання документу під назвою «Директиви», також не існує», — констатував захисник.

Сергій Власенко також нагадав, що у матеріалах кримінальної справи Юлії Тимошенко міститься висновок міністра юстиції Олександра Лавриновича, який стверджує, що ніяких рішень Кабінету міністрів для підписання газових контрактів з Росією у 2009 році не було потрібно. «Але пан Азаров, як папуга, продовжує повторювати цю тезу: треба було рішення Кабміну. Я розумію, що пан Азаров – кращий юрист, ніж пан Лавринович. Але нехай пан Азаров продовжує займатися капустою – в прямому розумінні цього слова», — іронічно зазначив захисник.

«Питання хвороби Тимошенко – це важливе питання, і людину треба рятувати, тому що, на моє переконання, влада робить все, щоб штучно довести стан здоров’я Тимошенко до найгіршого. Однак питання невинуватості Тимошенко в скоєнні того, що їй інкримінували, є значно більш важливим», — резюмував Сергій Власенко.

Як відомо, Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ розгляне касаційну скаргу захисту Юлії Тимошенко на вирок у так званій «газовій» справі 15 травня 2012 року. Початок засідання — о 10:00.